20. évforduló

Keresés

Az első három Tomb Raider játék zeneszerzőjének, Nathan McCree-nek már az áprilisban bejelentett visszatérésekor "sokkolt" bennünket a hír, hogy élőben is bemutatásra kerülnek művei, egy nagyszabású koncert keretei között Londonban. Már ekkor tudtuk, hogy ott KELL lennünk. Londoni beszámolónk következik...

Ha egyelőre hivatalos úton valószínűleg nem is, de rajongói formában már javában készül a Tomb Raider II: The Dagger of Xian felújított változata, mely minden szempontból meg fog felelni a mai elvárásoknak... Most összeszedtük számotokra a játékkal kapcsolatos eddigi tudnivalókat.

A rajongóknak és a Crystal Dynamics-nek ismét sikerült megmutatniuk: a 2017-es Guinness World Records Gamers Edition könyvben már biztosan ott lesz szeretett Hősnőnk - két hihetetlen eredménnyel is! (Bár nem is a 20. évfordulót ünnepelnénk, ha ez nem így lenne... ;))

20. évforduló alkalmával összehozott interjúk közül a legfrissebbet Dáviddal készítettük el, aki szabadidejének nagy részét a Tomb Raidernek szenteli, s 15 éve már, hogy a sorozat híve. Magyarország egyik legszebb Lara-gyűjteményével büszkélkedhet, melyben igazi ritkaságok is helyet foglalnak.

Ma annak 20. éve, hogy a legelső Tomb Raider játék a boltok polcaira került és Lara Croft berobbant a köztudatba. Azóta bőven túlszárnyalta magát mind a sorozat, mind Hősnőnk - olyan köveket megmozgatva, melyek már nem csak a virtuális világban, hanem a való életben is nagy hatással voltak, s vannak az emberek életeire.

Újabb jó hír a "könyvmolyoknak"! Már megvásárolható külföldről a sorozat 20. évfordulójára íródott kötet, a "20 Years of Tomb Raider"! A Crystal Dynamics közösségi vezetője, Meagan Marie és a Prima Games gondozásában publikált könyv egy rendkívüli kincs, amely a Lara-rajongókat nosztalgikus hangulatra deríti.

A 20 éves évforduló ünneplésének szervezéséből néhány rajongó is kiveszi a maga részét, hogy minél emlékezetesebb lehessen. Tomb of Ash ismét nagyot alkotott, és a manchesteri PLAY Expo (2016. október 8-9.) keretében összehozta a sorozat eredeti készítőit egy beszélgetés erejéig.

Pár hónappal ezelőtt derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a klasszikus sorozat zeneszerzője (TR1-TR3), Nathan McCree visszakanyarodik a gyökerekhez, és a régi dallamok kibővített változataival és újragondolt variációival tér vissza idén. Most három (még kezdetleges) darabba bele is hallgathatunk - figyelem: a libabőr garantált! ;)

Hogy mit keres egy darab zongora a sivatag, az erdő vagy épp egy felhőszakadás kellős közepén? Mindjárt fény derül a rejtélyre... A Crystal Dynamics és a Player Piano együttműködésében egy olyan Tomb Raider zenei összeállítást született filmre véve, amire eddig nem igazán volt példa.

Square Enix áruházába is beköszöntött az ősz, és mivel nyakunkon a Tomb Raider 20. évfordulója (októberben), ezért adta magát, hogy újra leárazásra kerülnek a Lara Croft és Tomb Raider játékok - Steames változatban. Az akció keretében október 3-áig 70% és 73% kedvezményekkel csaphatunk le a kalandokra.

A 20. évforduló alkalmával két olyan, a klasszikus Larát nagyban meghatározó személy régebbi interjúit szedtük elő, akik gyökeresen hozzájárultak a karakter megformálásához. Egyikük Judith Gibbins, aki a TR 2. és 3. részében szinkronizálta hősnőknek, másikuk Jonell Elliott, aki a TR4-6 részeiben kölcsönözte Lara hangját.

A Tomb Raider: The Angel of Darkness mindenki számára el lett könyvelve, vagy ilyen vagy olyan formában... Most szeretnénk, ha egy kicsit a pozitív irányba billenne a mérleg, ezért elkészítettük a PlayStation 2-es videó-végigjátszásunkat. A Crystal Dynamics sem tétlenkedett, eddig soha nem látott képekkel készült a rajongóknak.

Mint azt már korábban bejelentették, augusztus 17-21. napjain kerül sor Kölnben a 2016-os GamesCom megrendezésére, ahol a Crystal Dynamics is részt vesz a Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration kiadásának promotálása céljából. A rendezvényen a játék is kipróbálható lesz.

Ha szereted a Lara Croft and the Temple of Osiris Gold Edition-jéhez járó mini Lara figurát, akkor a 20. évforduló alkalmára újrafestett kiadása is tetszeni fog! :) Ha rendelkezel Loot Crate előfizetéssel, akkor a napokban már kézhez is kaphatod, ám ha nem, akkor külföldi aukciós oldalakon érdemes körbenézni.

Néhány napja hintette el a Crystal Dynamics, hogy az idei Comic-Conon a régi TR-képregény fanoknak kedvező bejelentéssel készülnek... Na, most itt is lenne ;)
Az 1999-2005 között megjelent, Top Cow kiadásában készült Tomb Raider képregényeket újra forgalomba hozzák!

Még áprilisban a #TombRaider20 PAX East panelnél jelentette be Nathan McCree (az első három Tomb Raider játék zeneszerzője), hogy nagyszabású zenekari előadásban fogja bemutatni az év végén megjelenő Tomb Raider: Suite albumát. Nos, most már az első koncert helyszíne és időpontja is ismert, valamint jegyek is vásárolhatók rá.

Július 21. és 24-e között kerül megrendezésre a képregény- és filmszerelmesek fesztiválja, a 2016-os San Diego Comic-Con. A Crystal Dynamics is tartogat némi meglepetést az eseményre, a 20. évforduló megünneplése mellett egy fontos Rise of the Tomb Raiderrel kapcsolatos bejelentéssel készülnek.

A Tomb of Ash tujaldonosa, Ash egy exkluzív interjút készített Murti Schofielddel - a Tomb Raider: The Angel of Darkness írójával. Amellett, hogy mesél arról, mi ihlette a történetet, Murti eddig ismeretlen részleteket tár fel, melyek kimaradtak a játékból, beleértve Kurtis Trent sorsát is.

Kedvet kaptál a rajzoláshoz, de eddig nem tudtad, hogyan sajátítsd el? Akkor van egy jó hírünk! Elkezdjük rajzolós sorozatunkat, melynek keretében mindig más Lara rajzolását fogjuk bemutatni lépésről lépésre. Reméljük, hasznosnak fog bizonyulni! :) Az első gyorstalpalóban egy szimpla klasszikus Tomb Raider rendert vetünk papírra.

Legújabb rajongói interjúnkat Omárral készítettük el, aki több száz XNA Larával készített képével ("renderével) lopta be magát a Lara-közösség szívébe. A Tomb Raider iránti szeretete határtalan, és szinte biztos, hogy a galériájában Ti is fogtok kedvenc képet találni magatoknak! :)

Még zajlik az idei E3, melynek keretében szinte mindenki a saját stílusára, videojátékára talál. A Crystal Dynamics képviselete is részt vesz a rendezvényen - több élő közvetítésben boncolgatják a Tomb Raider 20. születésnapját. Most ezeket a videókat, bejelentéseket és érdekességeket követhetitek nyomon cikkünkben!

A Square Enix és a Crystal Dynamics már javában készül az idei legnagyobb játékkiállításra, az E3-ra. A hivatalos sajtóközlemények szerint több ízben fogják feleleveníteni azt a bizonyos 2. X-et, de az sincs kizárva, hogy új (vagy felújított) játékok is bemutatásra kerülhetnek.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a Crystal Dynamics a rajongók segítségével a "Lara Croft - a magazinok címlapján legtöbbször megjelent videojáték-karakter" című világrekord megszerzésén ügyködik. Eddig minden jel arra mutat, hogy ennek semmi akadálya nem lesz, sőt...

E havi interjú rovatunkat az újonnan megjelent Lara Croft és az Istenek sírja alkotójával, Kaslerkával készítettük el. A minap debütált klasszikus Tomb Raider pályája már most nemzetközi szinten ért el sikereket, így adta magát a dolog, hogy fény derüljön pár "kulisszatitokra"...

Ha egy igazán jó, poénosra vett, filmszerű, magyar nyelvű szerkesztett pályára vágytok, akkor nem kell tovább keresnetek! :) Kaslerka (a készítő) a Tomb Raider 4 motorját használva hozta el Nektek első, több órányi, ingyenesen letölthető kalandját!

A Tomb Raider két évtizedének köszönhetően eddig több ezer címlapon trónol a kezdetek óta. A Crystal Dynamics most azt tűzte ki céljául, hogy a sorozat rajongóival karöltve felkutatja a szóban forgó címoldalakat, és a Guinness rekordig meg sem áll.

A mai napon a PAX East nevű rendezvényen megtartott Lara Croft: A játéktörténelem koronázatlan királynője című előadáson bejelentették, hogy a klasszikus sorozat zeneszerzője (TR1-TR3), Nathan McCree visszatér gyökereihez egy új zenei projekttel, mely a The Tomb Raider Suite címet kapta.

Áprilisi "interjú rovatunknak" Lilla, "a Tomb Raider lány" a főszereplője, aki 4 éves korában ismerkedett meg először a sorozattal, azóta élete szerves részét képezi. Belekóstolt a Lara-cosplayezésbe és egyebek mellett egy szép Tomb Raider gyűjteménnyel is büszkélkedhet!

Kis hazánkban pontosan ma 10. esztendeje, hogy megjelent a Tomb Raider: Legend. Ennek alkalmából újabb nyereményjátékkal készültünk számotokra: Lara pisztolyának másával gazdagodhattok kulcstartó/mobildísz formájában.

2016 egy jelentős mérföldkő a játéktörténelemben, hiszen idén ünnepeljük a 20 éves Tomb Raidert. A mai napon történt bejelentésből kiderült számunkra, hogy a Crystal Dynamics és a Square Enix egész évben ünnepi akciókkal színesíti e jeles alkalmat.

E havi "interjú rovatunkat" Ildivel készítettük el, aki 10 éves kora óta imádja Larát és a Tomb Raidert, így ez megmutatkozik a munkásságában is. Tehetségét egyedi stílusú rajzaiban is kamatoztatja, úgyhogy Lara majdnem összes "küllemét" felhasználta már az egyedi munkái során.

A Tomb Raider 20. évfordulójának megünneplése alkalmából legelső cikkünket Verával kezdjük, aki 2000 környékén ismerkedett meg a sorozattal. Nemrég csöppent bele a cosplay világába, s a jubileum alkalmából magára öltötte Lara klasszikus ruházatát, amiről fotósorozat is készült, melyet először Veletek oszt meg!

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál