Hírek

Keresés

Nathan McCree (a legelső Tomb Raider trilógia zeneszerzője) csapatával látott neki a "The Tomb Raider Suite" projekt gyűjtésére. Ha sikerül együtt elérnünk az adott célt, akkor hamarosan megismerkedhetünk a TR1-3 zenéinek kibővített változataival és újragondolt variációival mind CD, bakelit és digitálisan letölthető tartalom formájában.


Kattints a fenti képre a projekt hivatalos Kickstarter oldalának meglátogatásához

Mit is takar pontosan a "The Tomb Raider Suite" projekt?

A "The Tomb Raider Suite" anyaga 2016. december 18-án csendült fel először Londonban egy nívós Tomb Raider koncert keretein belül, melyen csapatunk is részt vett, erről bővebben itt olvashattok.
Lényegében az ott eljátszott, összesen kb. 90 percnyi anyag kerülne felvételre.

Ha a Tomb Raider rajongók és a zenefalók adományainak segítségével sikerül 2017. június 25-ig legalább 160.000 fontot (közel 57 millió forintot) összekalapozni, akkor elkészülhet az a gyűjtemény, ami magába foglalja majd az első három játék ismert zenéinek kibővített változatait és újragondolt variációit. Az elkészült művet a világhírű Abbey Road Stúdióban vennék fel a Royal Filharmonikus Zenekarral együttműködve, és a kész anyagot 2017. őszén bárki be tudná majd szerezni CD-n, bakelit lemezen vagy digitálisan letölthető tartalom formájában (Spotify, iTunes és társaik).


A gyűjtés

A célkitűzésre szánt összeg hatalmas, viszont az adománygyűjtős dolog szépsége az, hogy a projekt szervezői nem várják el "ingyen" a hozzájárulást. Ha valaki egy adott összeggel támogatja a kezdeményezést (lásd a Kickstarter oldalon a szinteket), akkor olyan exkluzív, csak a kampány során beszerezhető Tomb Raider ajándékokkal gazdagodhat, mint pl. Nathan McCree által dedikált poszterek, koncert programok, kották, CD-k vagy bakelit lemezek.

Már az egyik legkisebb szintlépcső (a legalább 15 fontos hozzájárulás) is magába foglalja a "The Tomb Raider Suite" album digitálisan letölthető "termékét", így később nem kéne a lehet, hogy drágább beszerzéssel bajlódni, szóval érdemes fontolóra venni a hozzájárulást.

Abban az esetben, ha sikerülne továbblépni a 160.000 fontos alapösszeget, akkor a produkció minősége még tovább javulna, illetve a szintetizált "The Tomb Raider Suite" album is napvilágot láthatna. Ha pedig még azt a hatalmas összeget is sikerülne überelni (amely egyelőre ismeretlen), akkor a kották szerint érintetlen, az eredeti TR1-3 dalok felújított változata is megjelenésre kerülne, valamint a teljes folyamattól kezdve az újrakomponálástól egészen a londoni élő koncertig dokumentumfilm formájában is végigkísérhetnénk.


Várható dalok az albumról


In the Blood


"A Friend Since Gone"

St. Francis' FollySzerintem mindenkinek megvan az a jelenet, amikor a Tomb Raider legelső részében eljutott Görögország első pályájának (St. Francis' Folly) központi termébe. A sírkomplexumban lenézve már érezzük zsigereinkben, hogy nem mindennapi megpróbáltatáson kell keresztülmennünk ahhoz, hogy teljesítsük a szakaszt. Ekkor csendül fel teljes pompájában az "A Friend Since Gone" dallam, amely felfedezésre invitál minket.


"The T-Rex"

The Lost ValleySzintén a Tomb Raider 1-ből az a bizonyos nagybetűs IKONIKUS jelenet. Az Elveszett Völgy (The Lost Valley) nyitott terébe jutva azonnal a Jurassic Parkot idéző hangulat tárul elénk a raptorok érkezésével. Az első sokk után továbbfutva egyszer csak megremeg a föld, beindul a zene... Ez már önmagában is baljós, de mikor a semmiből fut be elénk a mára már hírhedtté vált T-Rex... Felidéznem se kell, sokunkban megállt a vér.


"Vertigo"

Bartoli's Hideout

A Tomb Raider második részében csendül fel ez a dallam. Velence gyönyörű sikátorain kell végigvergődnünk magunkat, hogy eljussunk Marco Bartoli rejtekhelyére. A fokozottan őrzött helyiségben nem csak a fegyveres ellenségek próbálják Laránk útját állni, hanem az agyafúrt feladványok is. Egyik ilyen az a bizonyos (mára már mindenki által ismert) csilláros terem, ahol a gyönyörű Vertigo is felszólal. Nathan kb. háromszorosára egészítette most ki.

 

Copyright

© 2000-2018 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok