Az Oscar-díjas színésznő, Alicia Vikander magára ölti a reboot-széria 21 éves Lara Croftjának jellegzetes trikóját, és világkörüli kalandra invitálja a közönséget a 2018 márciusában érkező videojáték ihlette filmben.
Ismerkedj meg az első hivatalos képekkel és a történettel!

Fellendültek a hírek az Alicia Vikander főszereplésében érkező, 2018. márciusában vetítésre kerülő új Tomb Raider film körül. Január 23-án elindult a forgatás Fokvárosban, illetve a történetre és a főszereplőkre is fény derült. Cikkünkben összeszedtünk az első képeket és információkat, hogy ne maradjatok le semmiről!

2018-ban érkezik a Tomb Raider mozifilm Alicia Vikanderrel a címszerepben!
A Warner Bros. és az MGM 2018. március 16-ra tűzte ki a film bemutatójának dátumát.  Vikandert még áprilisban választották ki Lara Croft megformálására.

A dán lány című film sztárja, Alicia Vikander csípte meg Hollywood egyik legjobban áhított szerepét. Csütörtökön kapott szárnyra a bejelentés, miszerint Vikander Lara Croftként fog tündökölni az MGM és a GK gondozásában készülő "Tomb Raider" reboot filmben. Roar Uthaug norvég filmrendező is készen áll a közös munkára.

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy az új Tomb Raider mozifilm Roar Uthaug rendezésében és Geneva Robertson-Dworet forgatókönyve alapján kerül forgatásra. Most az IGN-nek nyílt lehetősége Uthaug-gal beszélgetni, aki elhintett ezt-azt...

Sok év után végre úgy tűnik, hogy csak el fog készülni az új, Lara első sírrabló élményeit bemutató Tomb Raider mozifilm! Még mindig nem teljesen tiszta a kép, de legalább beindulni látszanak az események.

Miután a játéksorozatban sikerrel zárult Lara első nagy kalandjának feldolgozása, nem volt bonyolult döntés a filmek terén is egy hasonló reboot elkészítésébe fogni a jogokat birtokló Square Enix részéről. Még régebben értesültünk róla, ki írja majd a forgatókönyvet, de most egy új író szerződtetéséről szóló hírek jelentek meg a neten.

Akár örülhetnénk is neki, hogy Evan Daugherty csatlakozott az egyre gyorsuló filmes projekthez, ugyanis bár egészen jó filmes forgatókönyvek is fűződnek a nevéhez, mint például a 2012-es Hófehér és a vadász, vagy A beavatott. A legutóbbi munkája viszont az Aranymálnát is érő (bár nem neki, hanem az egyik szereplőnek járt a díj) Tini nindzsa teknőcök reboot volt, ami némi aggodalomra ad okot.

Az egyelőre nem tiszta, hogy Daugherty leváltja Marti Noxont a Tomb Raider-projekt írói székében, vagy inkább együtt fognak dolgozni, de ez valószínűleg idővel kiderül, remélhetőleg a főszereplő személyével együtt.

via GameStar.hu

Újdonság még, hogy az MGM mellett a Warner Bros is beszállt a gyártásba, s mi több, a filmet a "várólista" elejére tették, mert hamarosan lejár a megfilmesítési jog - így szinte biztos, hogy az éven végre tényleg elkezdődnek a munkálatok!

MGMVégre újabb hírek csepegnek a következő Tomb Raider filmről, ami a Tomb Raider (2013) játék alapján készül majd, így újragondolják a filmeket is.

Mióta az MGM átvette a Tomb Raider filmek jogait, végre újra halad a projekt. A korábbi két írót kidobták, így helyükre jött a Buffy, a vámpírok réme című sorozat egyik írója, Marti Noxon. Joss Whedon népszerű vámpírsorozata mellett a Frászkarika és A negyedik forgatókönyvét is ő írta, valamint többek között besegített a Glee és Mad Men sorozatok íróinak is.

Tomb Raider és az MGM--Hivatalos sajtóközlemény--
Los Angeles, California, USA

A Metro-Goldwyn-Mayer stúdió (MGM) megszerezte a TOMB RAIDER megfilmesítési jogait, és egy új akció-kaland filmsorozat építésébe kezd a GK Films-szel karöltve a videójáték frencsájz alapján. Ezt együtt jelentette be Gary Barber, az MGM elnök-vezérigazgatója, és Graham King, a GK Films alapítója.

A GK Films még 2011-ben vásárolta meg a TOMB RAIDER megfilmesítési jogait, a Square Enix Ltd-től. King producerként vesz majd részt a munkálatokban, és az első film előkészületei azonnal meg is kezdődnek. A szereplőkkel kapcsolatban nem történt bejelentés.

Graham King a minap a Comingsoon oldalnak adott egy interjút, ahol szóba került a Tomb Raider is. A producer sok újdonságot nem árult el, de legalább annyi biztos, hogy továbbra is be van tervezve a reboot.

"Az első két film pénzügyileg nem teljesített rosszul, azonban a történet amit el szeretnénk mesélni még jóval azelőtt játszódik, hogy a főszereplőből ténylegesen Lara Croft vált volna. Szóval a karakterekre építünk, amelyet személy szerint felettébb érdekesnek találok. Azért lesz benne sok akció és szórakozás, de ugyanakkor több érdekes karaktert is láthatunk majd a filmben. Ilyesmiben eddig nem volt részem ezelőtt, nem csináltam hasonló filmeket, de nagyon vonzónak találom ezt a franchise-t, úgyhogy adok neki egy esélyt. " - mondta King

További érdekesség, hogy a forgatókönyv már elkészült, jövőre kezdik a forgatást. Sőt elképzelhető, hogy Angelina Jolie is bekerülhet a filmbe, valamilyen más formában. (Pl. Lara anyja?)

Felröppentek pletykák arról is, hogy lehet, Hawaii-n fogják a filmet forgatni.

Friss (12.01.): Újabb infó derült ki a sztoriról: Lara szülei után fog kutatni. Nem konkretizálták, lehet, hogy csak egy mellékszálon fog futni, de King elmondása szerint benne lesz a filmben.

És egy másik dolog: szinte semmi esély, hogy CGI (Toy Story, Shrek, stb.) lesz.

bg2