Hírek

Keresés

Tomb Raider tekintetében az eddigi legtartalmasabb évet tudhatjuk magunk mögött, ami egyben egy érzelmi hullámvasútnak is megfelelt. Idén több új játékkal, rendezvénnyel és relikviával bővült a repertoár - tartalomból nem volt hiány! Nézzük hát az összefoglalót...

Talán az első és legfontosabb, hogy újraindult az oldal. Pár év kihagyás után egy új (de már ismerős) csapattal vágtunk bele az "újraéledésbe". Köszönjük az azóta rendületlen támogatásotokat!

A következő kiemelendő esemény még áprilisban történt, amikor is elérhetővé vált Androidos készülékekre az 1996-os Tomb Raider portja. Sajnos a helyzet itt sem volt jobb, mint az iOS-es változat esetében - a játék gamepad nélkül szinte irányíthatatlan, ám a HD textúrák és az achievementek miatt mindenképp megér egy próbát, ha még nem vásároltad meg. És ki tudja... lehet, hogy neked pont a kezedre fog állni.

Májusban elérhetővé vált az ingyenes, véget nem érő "futós játék”, a Lara Croft: Relic Run okostelefonokra és táblagépekre. Érthető módon rögtön milliók kedvence lett. Azóta sajnos vagy sem (mindenki döntse el maga) a számtalan frissítésnek köszönhetően alapjaiban megújult a játék, így elveszítve eredeti koncepcióját. Sőt, a legtöbb készüléken már-már játszhatatlan lett - ha nálad is ilyen technikai probléma fordult elő, most mindenképpen érdemes frissíteni, a legújabb javításnak köszönhetően jelenleg jobban fut, mint korábban.

Hogy mobiljátékoknál maradjunk, a Square Enix Montréal munkássága alatt augusztus végén érkezett a Lara Croft GO. A Hitman GO alapjaira épülő mestermű KÖTELEZŐ a klasszikus Tomb Raiderek szerelmeseinek - ezt alátámasztja az is, hogy a játék sorban söpörte be "Az év mobiljátéka" díjakat, teljesen kiérdemelten. Ráadásul a fejtörőkre koncentráló nosztalgiabombához nemrég jelent meg ingyenes kiegészítője, a The Shard of Life, mely a megszokottnál még jobban megmozgatja az agytekervényeket.

Októberben érkezett az új, 5 részből álló mini képregénysorozat, a Lara Croft and the Frozen Omen, mely A Lara Croft and the Temple of Osiris és a Lara Croft and the Guardian of Light univerzumában játszódik - Lara újra Carter Bell-lel alkot csapatot.

Ugyanebben a hónapban debütált Androidon az 1997-es Tomb Raider második részének a portja. A fentebb említett TR1 alapján már kitalálhattátok, hogy itt sem sokkal jobb a helyzet, de szintén megér egy próbát.

És most érkeztünk el a 2015-ös év fénypontjához:

Novemberben látott napvilágot először Xbox One és Xbox 360 konzolokon a legújabb "sorszámozott" játék, a Rise of the Tomb Raider. Bátran kijelenthetjük,  hogy bőven túlszárnyalta 2013-as elődjét, sőt abban a kritikusok is egyetértenek, hogy 2015 egyik legjobb játéka lett. Magyarországon a megjelenést egy nyitóbulival ünnepeltük, sőt a PlayIT-en is kint voltunk - a nagy érdeklődést ezúton is köszönjük!

A játékhoz azóta is folyamatosan érkeznek a kiegészítők, így továbbra is magához bilincsel a Rise.

Mozifilm terén is beindult a mozgolódás, az előreláthatólag 2017-ben debütáló, a kezdeteket feldolgozó filmnek meglett a rendezője és írója.


Dióhéjban ennyi lett volna a 2015-ös esztendő a Tomb Raider háza táján. Már rendkívül izgatottan várjuk a 2016-os évet, amikor is januárban érkezik a Baba Yaga DLC és a Lara Croft and the Blade of Gwynnever regény. Februártól visszatérnek a Tomb Raider képregények, melyek onnan folytatják a szálat, ahonnan a Rise of the Tomb Raider története befejeződött.

De ami a legfontosabb: év elején a PC játékosok végre belevághatnak Lara legújabb kalandjába, míg a PlayStation 4 tulajoknak várniuk kell év végéig. Ám higgyétek el, megéri kivárni!

Ráadásul a sorozat 20-ik évfordulóját ünnepli 2016-ban, így a Crystal Dynamics és mi is készülünk már!

Köszönjük, hogy idén velünk tartottatok, reméljük, hogy a jövőben sem lesz másképp!

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónak!

Copyright

© 2000-2018 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok