Hírek













Keresés

Most vasárnap tartják Londonban a Tomb Raider 20. évfordulójára szánt legnagyobb eseményt, a Tomb Raider 1-3 betétdalaiból készült zenekari átiratnak a koncertjét. A klasszikus rajongók által kívülről fújt dallamokat a Royal Filharmonikus Zenekar kelti életre. Csapatunk is részt vesz az eseményen, így tudósítunk majd benneteket.

A közel 90 perces Tomb Raider - Live in Concert című előadás az Eventim Apollo Hammersmith-ben kerül megrendezésre, ahol természetesen Nathan McCree (a Tomb Raider 1-3 zeneszerzője) is részt vesz Shelley Blond (Lara Croft eredeti "szinkron" hangja) műsorvezetésével, miközben egy hatalmas kivetítőn szemlélhetik végig a rajongók a Tomb Raider játékok történeteit, játékmeneteit és képeit.

-Ez egy remek lehetőség úgy a rajongóknak, miképpen számomra is, hogy abban a formájában hallhassuk újra a már ismert melódiákat, ahogy eredetileg megálmodtam - magyarázta McCree.

Az ott elhangzó zenék többsége később megvásárolható lesz mind CD-n, mind digitálisan letölthető tartalom formájában a "The Tomb Raider Suite" albumnak köszönhetően, mely (értelemszerűen) magába foglalja az első három játék ismert zenéit, de megismerhetjük kibővített változataikat és újragondolt variációikat is. Az elkészült művet ezután a híres Abbey Road Stúdiókban veszik fel nagyzenekarral együttműködve, melyekbe már bele is hallgathattok (igaz, hogy csak a demó felvételekbe):

"A Friend Since Gone"

St. Francis' FollySzerintem mindenkinek megvan az a jelenet, amikor a Tomb Raider legelső részében eljutott Görögország első pályájának (St. Francis' Folly) központi termébe. A sírkomplexumban lenézve már érezzük zsigereinkben, hogy nem mindennapi megpróbáltatáson kell keresztülmennünk ahhoz, hogy teljesítsük a szakaszt. Ekkor csendül fel teljes pompájában az "A Friend Since Gone" dallam, amely felfedezésre invitál minket.

{

}


"The T-Rex"

The Lost ValleySzintén a Tomb Raider 1-ből az a bizonyos nagybetűs IKONIKUS jelenet. Az Elveszett Völgy (The Lost Valley) nyitott terébe jutva azonnal a Jurassic Parkot idéző hangulat tárul elénk a raptorok érkezésével. Az első sokk után továbbfutva egyszer csak megremeg a föld, beindul a zene... Ez már önmagában is baljós, de mikor a semmiből fut be elénk a mára már hírhedtté vált T-Rex... Felidéznem se kell, sokunkban megállt a vér.

{

}


"Vertigo"

Bartoli's Hideout

A Tomb Raider második részében csendül fel ez a dallam. Velence gyönyörű sikátorain kell végigvergődnünk magunkat, hogy eljussunk Marco Bartoli rejtekhelyére. A fokozottan őrzött helyiségben nem csak a fegyveres ellenségek próbálják Laránk útját állni, hanem az agyafúrt feladványok is. Egyik ilyen az a bizonyos (mára már mindenki által ismert) csilláros terem, ahol a gyönyörű Vertigo is felszólal. Nathan kb. háromszorosára egészítette most ki.

{

}

Copyright

© 2000-2018 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok