Hírek

Keresés

Mai napon vált elérhetővé a Lara Croft sorozat legújabb darabja, a GO!

A kimondottan okostelefonokra és tabletekre készült játékot az alábbi linkeken lehet megvásárolni, 4.99 eurós áron:

Nekünk már alkalmunk nyílt pár nappal hamarabb hozzáférni a GO-hoz, így ha nem tartasz a spoilerektől, a mini-bemutatónkért olvass tovább.

Ha egy szóval kellene jellemezni a játékot, talán az a nosztalgikus lenne.

Szerintem nyílt titok, hogy a Lara Croft GO elsősorban a sorozat régebbi rajongóit célozza meg, akik anno főként azért szerették meg a TR-játékokat, mert fejtörőkből és kihívásokból sem volt hiány.

Már a játék főmenüjében rögtön megcsap a nosztalgikus hangulat: úgy lett elrendezve, mint a TR1-TR3-ból ismert körkörös eszköztár.

Lara naplójára koppintva vághatunk a kalandba.

A színes látványvilág több fejezetre lett osztva. Egy-egy fejezet több kisebb részből (pályából) áll, mindegyik különálló logikai feladvánnyal.

Ahogy haladunk, úgy rázkódunk bele egyre jobban a játékba. Eleinte egyszerűbb fejtörőket kapunk, majd fokozatosan nehezednek a feladványok. Egyre okosabb és ügyesebb ellenfelek, valamint furfangosabb csapdák állják utunkat.
(Velem például előfordult, hogy egy egyszerűnek tűnő pálya felett majdnem fél órát ültem, annyira jól ki lett találva.)

Megoldásukhoz és likvidálásukhoz sokszor a tereptárgyak lesznek segítségünkre, mint pl. karok, kapcsolók, dárdák, tologatható tömbök, fáklyák, guruló golyók, stb.

Ahogy az a klasszikusokhoz illik, "titkos helyekből" sincs hiány: majdnem minden pálya vázákat rejteget előlünk, melyek néha a közelben, máskor a távolban vannak eldugva. Ha rájuk koppintunk, különféle drágaköveket vagy ereklyedarabokat adnak cserébe. (Koppintásnál ismerős dallam csendül fel: a TR1-3 secreteinek hangja!)

Ha ezeket sikerül mind begyűjtenünk, a játék különféle öltözetekkel jutalmaz meg, melyeket bármikor hordhatunk.  Ilyen például a TR2-es bomber dzseki vagy a TR3-ból megismert 51-es körzetben viselt ruha.

Na de egy szónak is száz a vége: ha szereted a logikai feladványokat és/vagy oda vagy a klasszikus TR-játékokért, akkor kötelező vétel a Lara Croft GO. A gyönyörű, ám kihívó helyszíneivel, klasszikus atmoszférájával, kellemes zenéivel, lenyűgöző feladványaival magába szippantja a játékost jó pár felejthetetlen órára.

Copyright

© 2000-2019 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok