Hírek

Keresés

Nyakunkon a Halloween és a Tomb Raider sorozat évfordulója is közeleg. A Crystal Dynamics újonnan elkészített sablonjaival bármelyik rajongó összekapcsolhatja a két esemény - ugyanis a sorozat kínálta motívumokból tök jó töklámpások faraghatók!

Ha megfogott az ötlet, akkor már csak el kell döntened, hogy melyik tökös mintának (vagy mintáknak) esel neki: Lara pisztolyai, a Tomb Raider 1 Scionja, a Tomb Raider 2 Fiamma Nera szimbóluma, a Tomb Raider 4 amulettje, a Tomb Raider 6 diszkosza, a 2013-as Tomb Raider logó kezdőbetűi, jáde medálja és pár ismertebb jelképe, illetve a Rise of the Tomb Raider Larája áll rendelkezésre.

Elkészítés:

A tökünket először egy nedves ronggyal áttöröljük, majd felülről skalpoljuk azt. (Fontos, hogy ez a nyílás elég széles legyen ahhoz, hogy kényelmesen ki tudjuk kaparni a tök belsejét.) A magok kiszedését és a"belezést" a legkönnyebben egy nagyfejű kanállal, esetleg fagylaltszedővel végezhetjük el.

Az előre kinyomtatott sablont celluxszal ragasszuk fel a tökre, és a minta körvonalait pár milliméterenként (esetleg centinként) egy vastagabb tűvel (vagy fogpiszkálóval) szúrjuk fel a tökre. Igaz, hogy eltart egy darabig, de faragáskor már nem kell a papírral bajlódnunk, csak össze kell kötni a pontokat.

Amint ez megvan, egy hosszú, éles, vékony pengéjű kést válasszunk, majd essünk neki a minta faragásának. Igyekezzünk a kést mindig a tökre merőlegesen tartani, majd a kivágott darabokat (ha lehet) bentről kifele toljuk ki.

Ha kifaragtuk magunkat, rakjuk a tök közepébe gyertyánkat vagy mécsesünket, majd a végén helyezzük vissza "búraként" a tökünk tetejét.

Copyright

© 2000-2018 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok