Hírek

Keresés

Nathan McCree (a legelső Tomb Raider trilógia zeneszerzője) és csapata jól halad a The Tomb Raider Suite albummal, mely az első három játék ismert zenéinek kibővített változatait és újragondolt variációit tartalmazza majd nagyzenekarral együttműködve. Már ismeretes a megjelenési dátum és a projekt weboldala is megújult.

A The Tomb Raider Suite anyaga 2016. december 18-án csendült fel először Londonban egy nívós Tomb Raider koncert keretein belül, melyen csapatunk is részt vett, erről bővebben itt olvashattok.

The Tomb Raider Suite albumLényegében az ott eljátszott, összesen kb. 90 percnyi anyag került felvételre az Abbey Road Stúdióban a Royal Filharmonikus Zenekarral, mely a 2017. májusában indult Kickstarter kampány sikerének köszönhető. Ekkor 2.560 rajongóknak és zenekedvelőknek 194.120 fontot sikerült összekalapolni egy hónap alatt, amely bőven elég volt az album létrejöttéhez.

Ugyan még tartanak az utómunkálatok és a finomhangolások, de a hivatalos megjelenési dátum már megvan, ami 2018. május 1-je lesz. Ekkor kerül ugyanis forgalomba CD-n, bakelit lemezen és digitálisan letölthető tartalom formájában (Spotify, iTunes & társaik) az album. (Remélhetőleg szintén ekkora kapják meg a Kickstarteren adományozók az "ajándékaikat".)

Ezen remek hírrel érkezett a projekt megújult weboldala is, ahol minden megtalálható a legapróbb részletekig és a jövőbeli eseményekig, tervekig.

The Tomb Raider Suite weboldal

Egy online bolt is rendelkezésre áll, ahol akár Nathan McCree által dedikált poszterek, koncert programok, kották, CD-k vagy bakelit lemezek is megvásárolhatók, illetve a felsőruházatokat is előszeretettel árulják.


Várható dalok az albumról


In the Blood


"A Friend Since Gone"

St. Francis' FollySzerintem mindenkinek megvan az a jelenet, amikor a Tomb Raider legelső részében eljutott Görögország első pályájának (St. Francis' Folly) központi termébe. A sírkomplexumban lenézve már érezzük zsigereinkben, hogy nem mindennapi megpróbáltatáson kell keresztülmennünk ahhoz, hogy teljesítsük a szakaszt. Ekkor csendül fel teljes pompájában az "A Friend Since Gone" dallam, amely felfedezésre invitál minket.


"The T-Rex"

The Lost ValleySzintén a Tomb Raider 1-ből az a bizonyos nagybetűs IKONIKUS jelenet. Az Elveszett Völgy (The Lost Valley) nyitott terébe jutva azonnal a Jurassic Parkot idéző hangulat tárul elénk a raptorok érkezésével. Az első sokk után továbbfutva egyszer csak megremeg a föld, beindul a zene... Ez már önmagában is baljós, de mikor a semmiből fut be elénk a mára már hírhedtté vált T-Rex... Felidéznem se kell, sokunkban megállt a vér.


"Vertigo"

Bartoli's Hideout

A Tomb Raider második részében csendül fel ez a dallam. Velence gyönyörű sikátorain kell végigvergődnünk magunkat, hogy eljussunk Marco Bartoli rejtekhelyére. A fokozottan őrzött helyiségben nem csak a fegyveres ellenségek próbálják Laránk útját állni, hanem az agyafúrt feladványok is. Egyik ilyen az a bizonyos (mára már mindenki által ismert) csilláros terem, ahol a gyönyörű Vertigo is felszólal. Nathan kb. háromszorosára egészítette most ki.

Copyright

© 2000-2019 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok