Hírek
images/slide/az_uj_tomb_raider_film.jpg

Keresés

A Crystal Dynamics (Square Enix stúdió) bejelentette, hogy 2012. január 11-étől fogva együtt dolgoznak Geocaching-gel, egy Groundspeak projekt keretében, hogy ezzel is a soron következő Tomb Raider játékot promotálják.

(A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit.)

A geocaching egy egyre csak gyorsabban növekvő „kikapcsolódás”, amelyben eddig globálisan több, mint 5 millióan vesznek részt, s több, mint 1.6 millió aktív, elrejtett geoládát számolnak világszerte, melyek olyan helyeken is el lettek rejtve, mint pl. A Times Square, a berlini fal, vagy a kínai Nagy Fal.

Az idei évben a Crystal Dynamics a Geocaching-gel karöltve olyan kalandos helyeken fogja elrejteni a geoládáit, hogy azok tükrözzék Lara Croft és a Tomb Raider „szellemét".

A játék a geocaching klasszikus formájában (megadott GPS-koordináták alapján kell megkeresnünk a kincset), és az új keletű Geocaching Challenges segítségével is elérhető lesz (utóbbi lényege, hogy a három nagy mobil operációs rendszerre elérhető program GPS- vagy wifi adatok, esetleg a szolgáltató jeladótornyainak segítségével meghatározza, hogy éppen hol vagyunk, majd felsorolja az adatbázisából a közelünkben fellelhető ládákat). Érdemes tehát követni a Geocaching és a játék Facebook-oldalait és twitter-csatornáját, hogy időben értesüljetek az elrejtett zsákmányról.

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok