Hírek
images/slide/az_uj_tomb_raider_film.jpg

Keresés

Az új Tomb Raider játék eredetileg az Underworld folytatásának indult, de a készítők rájöttek, hogy amit csináltak, az nem mehetett tovább. Válaszút elé kellett állniuk: folytatják a megszokott ütemet, és a szériát szépen lassan a vég felé viszik, vagy pedig egy teljesen új ötlettel rukkolnak elő.

Ugyan az „eredet” ötlet rajta volt a készítők „listáján”, de nem az elsődleges szempont, inkább más ötleteket próbáltak, minthogy a szériát teljesen újragondolják. Egyik se bizonyult életképesnek, legalábbis nem a jelenlegi állás szerint, nem a jelenben.

A végeredmény végül az lett, hogy mégis az „eredet” történet bizonyult a legjobbnak kutatások szerint, s mindent egy teljesen új lappal indítani. Ez volt az a szükséges lépés, amivel a szériát egy teljesen új, életképes útra terelhetik.

Lara Croft (TOMB RAIDER)Larának egy olyan új verzióját készítették el a fejlesztők, amiről azonnal rájössz, hogy ő Lara Croft, s még megfelel a mai kor elvárásainak. Az emberek a realisztikusságot keresik a játékaikban, amikben hinni tudnak. A Crystal azt szeretné, ha a jövőben mi, a játékosok törődnénk Larával, vigyáznánk rá, átsegítenénk őt a rá leselkedő megpróbáltatásoktól, és átéreznénk gondját-baját. A karaktermodell kinézete is realisztikus lett: eltűnt a darázsderék, a hatalmas mellek, és az unrealisztikus vonások. A fejlesztők több embertípust szemléltek meg, és mindegyikből a lehető legjobbakat, Larához legjobbak illőket gyúrták össze egybe, egy testbe. Így született meg Lara. Az érzéki szájak, és az azonnal felismerhető szempár viszont maradtak a régiben.

A játék újraformálásával együtt Larát is teljesen újragondolták: Nem az a nő már, akit megismertünk a korábbi, klasszikus játékokban. Nem legyőzhetetlen, nem sebezhetetlen. Épp ellenkezőleg: legyőzhető, sebezhető, törékeny, és a lelkére is hatnak az ingerek. Sokkal valóságosabb, hihetőbb, emberibb lett, mint valaha. Ha megijed, rémület rajzolódik ki az arcán, ha fizikai fájdalom éri sír és/vagy gesztikulál. A rideg mosolya sincs már jelen, mint korábban.
Lara a szigeten folyamatosan félelemben van, egy percig sincs biztonságban. Sohasem lehet tudni, hogy éppen ki vagy mi leselkedik utána, vagy ki követi, ki van a háta mögött. Ezért Lara elég gyakran hátranéz a kaland során.
Csapdákból se lesz hiány. A valóságos halálozásoknak köszönhetően Larának a csontjai is összetörhetnek, élethűbben mint gondolnánk.

Az új motornak köszönhetően nem csak Lara arckifejezései és mozdulatai lettek 100%-ban emberiek, (amiket teljes egészében motion capture-rel vettek fel, a beszédeket is) hanem a környezeti hatások is: ha Larát eső éri, az esőcseppek a testén végigfolynak, ha sárban kúszik-mászik, akkor sáros lesz, ha megsérül, vérzik. A legnagyobb újítás a Tomb Raider Underworld-höz képest, hogy valóban csak ott fog a víz, esőcsepp, sár, vér, stb. Larán, ahogy ténylegesen érinti a ruháját vagy a bőrfelületét.

Nagy dilemma volt Lara ruhája: Az eddigi részekben a Tomb Raider 1-en kívül a kaland során többfajta ruházat is volt, általában a környezetnek megfelelően. A Legendben pl. közel 20 ruha közül választhattunk.
Ebben a kalandban egyetlen egy ruha lesz, amiben végigvihetjük a kalandot, a túlélést:  egy erős barna bakancs, meleg, strapabíró zöld nadrág, szürke felső. Ahogy a játékos játszik, úgy szakad a ruha is. Most először lesz Larának fülbevalók a fülében, és nyaklánc a nyakában.

Másik nagy dilemma volt Lara hajával kapcsolatban is. Rengeteg rajongó visszasírja még a mai napig is a klasszikus játékokban megszokott befont hajat, de ahogy a képeken is láthatjuk a lófarok tért vissza, ami a Crystal Dynamics TR-játékai óta van jelen. A készítők gondolkodtak, hogy visszahozzák a befont frizurát, de végül a lófarok mellett döntöttek, jó indokkal: az erős szél Lara majdnem derékig érő haját folyamatosan fújja, és most először a TR sorozatban nem csak egy felé, hibásan. A hajának külön fizikája van, több részben fújja a szél, mint a valóságban.

Azonban ne felejtsük el… A készítők most nem Larának a szexuális kisugárzására koncentrálnak, hanem magára Larára. Larát magát szeressük, ne pedig azt, ahogy kinéz. Ezért nem lesznek megnyitható bikinik sem…

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok