Hírek
images/slide/az_uj_tomb_raider_film.jpg

Keresés

Úgy éreztük, hogy ezt a tartalmas trailert kötelességünk kielemezni és nem szabad elmenni az apróságok mellet sem. :-) Az alább olvasható cikkünkben próbáltunk rávilágítani olyan dolgokra, amik első nézésre talán nem biztosak, vagy nem vehetőek észre. A cikk bizonyos spoilereket tartalmaz, így ha nem nézted meg a trailert, akkor ezt se olvasd el! :-)

Az előzetes első 1 perce a már ismert 2011-es E3 demóból lett összevágva, ám a már fejlesztett grafikával, de így nem sok meglepetés ér minket az első percben. Immáron Lara szemszögéből is látjuk az eseményt. Viszont ami elsőre szemet szúr az Lara kinézete: grafikailag átszabták, szebb lett, mint a tavaly látott videókban – legalábbis szerintem. Több rajta a részletesség, a haján is javítottak, ám a fejjel lefele lógásnál még mindig nem csüng le a frufruja, ami még megbocsájtható, hisz az egész trailer még alfa anyag. A másik dolog amit kiemelnék az a sikítás, amikor beleesik a tüskébe: életszerűbb lett. Most vagy a trailer kedvéért változtatták meg vagy így is marad, az majd kiderül.

Tovább menve a barlangban a már „jól megszokott” kikötött hullát látjuk, ám immáron a neve is kiderül,  Steph.
Amint Lara kiér a barlangból, láthatjuk a festői (vagy inkább sejtelmes) tájat: 2011 óta ez is sokat változott, szinte rá se lehet ismerni. Egy összehasonlító kép:


A következő képkockákon Hősnőnk segítséget próbál kérni, kevés sikerrel… Elmondja, hogy az Endurance egyik hajótöröttje és a Sárkány-háromszög szigeténél tartózkodnak. Ezután egy 1942-es U.S. jelvénnyel ellátott repülőroncson mászkál, itt feltűnő lehet, hogy Lara animáció kicsit gyorsak. Most hogy ez a trailer kedvéért lett ilyen gyors vagy alapból ilyen, az remélhetőleg rövidesen kiderül.


Pár másodperc múlva láthatjuk az ágakból eszkábált íjat, amit még a legutóbbi screenshot fára akasztott hullájától vesz el.


Végre bemutatkozik a vadászat is – a kiszemelt egy szarvas. Sajnos Larának nincs más választása, le kell lőnie, hogy élelemhez jusson. Aztán egy szép fejre célzással és egy „sorry”-val el is intézi az állatot, ám a megbánás lerí az arcáról.


A húsát süti, miközben Conrad Roth kapitánnyal sikerül az adóvevőjén keresztül felvennie a kapcsolatot. Roth nyugtatja, hogy újraverbuválódnak a még életben maradt csapat tagjaival.
A következő kockákon Lara a rádióközvetítő felé igyekszik a farkas barlangban, amit a farkasok elvittek Roth kapitánytól... Ám egy elkapja hirtelenül a lábánál fogva. Lara leszereli egy éles szigonynak köszönhetően. (A farkas kinézete is rengeteget fejlődött a 2011-es képek óta.)


A videót folytatja mintha azt látnánk, hogy Lara egy hőlégballon fele igyekszik. (Vagyis olyan alakja van...)


Összetalálkozik egyik hajótörött társával, Sam-el. Sajnos a sziget egyik régi lakosa fogságba ejti őt… Már régóta vártak erre a pillanatra… Hogy miért is?! Ezt már a fantáziátokra bízom LOL!


Egyébként az emberrablón látni, hogy már egy jó ideje a szigeten vannak és az újonnan érkezőkre vadásznak – legalábbis erre utalnak a nyakába akasztott dögcédulák, érmék, stb.
A következő jelenetben egy jól összevágott pillanat: Lara egy medvecsapdába is belelép. Au!


Na és végre látjuk a csoport többi túlélőit is. Itt kicsit viccesek a karakterek, trollkodik a Crystal: a szemüveges fickó szinte egy az egyben az Uncharted első részének a kezdetleges Nathan Drake változata, a Larát felsegítő hapsi pedig Chloe férfi megtestesítője LOL (legalábbis ruhát tekintve).


Igen ám, de jön a többi katona, (orosz sapkások) ők is emberrablók. Ekkor a fővezér Larát megkötözi, elviszi őt (vagy őket) egy bizonyos helyre, ahol minden tűzben ég.


Lara szökni próbál, sikerrel: a vezér fülébe harap, (ekkor a szája is véres lesz értelemszerűen) majd lelövi őt.
Valószínű, hogy ő Lara első emberi áldozata, mert ekkor cseng benne az, amit Roth kapitány mondott neki: „Végülis meg tudod tenni, egy Croft vagy.”


Következő, akció jelenetek: Lara már „sorban” öli az embereket. A célzásnál átmegy szépiába a kép, valószínűleg bullet time módban van. Ezeken a képkockákon mutatkozik be a rejtőzködés is.


Lara a lángoló pagodákból menekül, háta mögött pedig repkednek az ellenségek (a sapkájukból ítélve).
Látjuk, amint a jégcsáklyájával is péppé üt egy ellent. Ebben a jelenetben látjuk az egyik gyönyörű tájat is.


Roth kapitány Lara segítségére siet egy japán helikopterrel. (Legalábbis reméljük, hogy nem repül el nélküle LOL)


Utána több jelenet jön, amiben ismét csak Lara szerencsétlenségét láthatjuk, minden össze omlik, eltörik alatta…


Az utolsó előtti jelenetben pedig két érdekesség is van: az egyik, hogy mikor ugrik, (feltehetően a repülőroncs elől) akkor nincs a hátán egyetlen fegyver sem, de mikor csúszik, két fegyver is látható a hátán: egy rifle és egy géppuska!


És az utolsó jelenet: „Gyűlölöm a sírokat!” - Erre szintén mindenki azt gondol, amit szeretne! :-) A játék végére meg fog változni ez a megállapítása…

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok