Hírek
images/slide/az_uj_tomb_raider_film.jpg

Keresés

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, kis hazánkban is hatalmas volt a Lara-láz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az 1999-ben megrendezett magyar Lara Croft hasonmásverseny, amiről mindenkinek tudni illene, még a távolból is! Mert ez nagy szó, hogy kicsiny hazánkban ilyen hivatalos rendezvény volt, sőt még a televízió is tudósította. Ennek okáért összeszedtem a még fennmaradt cikkeket és képeket, hogy ismét visszamenjünk kicsit az időben! :-)

 

1999. december 12-én a Computer Karácsonyon lezajlott a Lara Croft Hasonmásverseny döntője, a BME K épületében. A Baby Sisters és C'est La Vie zenekarok után lépett színpadra este a 12 döntős, akik közül az alábbi sorrend alakult ki. (A nyertesek pénzdíjat és egy-egy Sony Playstationt kaptak.)

SG.hu - 1999. december 14.

Mint már írtam tegnap, most vasárnap rendezték meg a Lara Croft hasonmásverseny döntőjét a Computer Karácsony '99 keretében, helyét tekintve a BME K épület aulájában.

Az előzetes jelekkel ellentétben olyan 3 számjegyű nézőközönség gyűlt össze az egyébként kissé téves időpontra kitűzött döntőre, és (legalábbis számomra) meglepetésszerűen a döntőbe jutott 10 lány ott is volt a helyszínen. Aztán lehet, hogy az a 10 lány volt ott, aki hajlandó volt eljönni... :)


Volt, aki a kamerát is ellenfélnek nézte...


Az egyik esélyes versenyző, a SuperGamez különdíját ezennel odaítélem :)

Az eseményt egyik kedvenc TVadónk színvonalas és hiteles műsora olyan nagy kaliberűnek értékelte, hogy hétfő esti kiadásában egy rövidebb hangvételű összeállítást is leadtak a témáról... Haverral már felkészülten váltuk az éjjeli ismétlést, és Hipra digizett vagy 100 képet, ezek közül raktam ki a legjobbakat.

Az idő rövidsége azonban nem gátolta meg a szerkesztőket, hogy a verseny előzményeit, illetve magát a játékot mellőzzék, és az egészet úgy állítsák be, hogy Lara Croft a férfiemberek ideálja alapján megformált ideális nő, és neki keresnek hasonmást. Gyerekek, ki az aki otthagyná a mostani nőjét Lara kedvéért?...


"Ekkora mellei vannak" - így mutatta be Lara-t...


Ebből a szemszögből még hasonlít is SZVSZ...

Az egyébként remek összeállítás később önmagával is mintha ellentmondásba keveredett volna azzal a kijelentéssel, hogy Lara alakja csupán egy programozó agyszüleménye, és nem győzték azt hangsúlyozni, hogy milyen furcsa, már-már beteges dolog egy nem létező személynek hasonmást keresni.


Bár én még egy deka sminket se láttam Larán, itt mindekit szépen kifestettek...


Ez nem ókelta párzási szertartás, csak a hölgy demonstrálja, hogy egy Lara hasonmásnak hajlékonynak is kell lennie... A Drakan pókhasonmás verseny abszolút esélyese a hölgy, azt hiszem.

Mindezek közben a TR4 demo változatát is bemutatták, ez utóbbi annyiból állt, hogy elmentek a nagy körfolyosós teremig, és ott bemutattak két ugrást, elővették a fegyvert, ám gondolom a korai időpontra való tekintettel nem sütötték el - semmi extra... Ha már valamit bemutatnak, akkor jó lenne talán utánanézni a részleteknek, vagy a számukra homályos részeket elkerülni, nem?


Nem, nem te ittál, tényleg kettő van belőle!


Ez valószínűleg a warez csapatok büntetése lesz...

Mindezeken túllépve, és az utolsó képsorban felbukkanó kutyát leszámítva (aki éppenséggel egy Lara képet csócsált, és ezt a műsorvezető nem győzte hangsúlyozni) a képek egész korrektek voltak, ezért kerültek ide be... Mindegyikhez írtam egy rövid kommentárt, hogy aki nem látta a TVben, az is tudja, épp miről van szó...


Csoportkép, avagy Lara 5 élete egy képen...


A póz hasonlít, bár nem állítanám, hogy pont Lara-ra...

A zsűri a név ellenére (hasonmásverseny) nem a Larahoz hasonló, hanem valami elvont szempontoknak megfelelően zsűrizett - állítólag a külső kisugárzás, ill. a mozgás volt a követelmény, azonban gondolom ez valami félreértés lehetett... Bár a teljes mezőnyt végignézve anno nem is igazán tudom, mire számítottam... A győztes egyébként ha Larara nem is, de egy ex barátnőmre igencsak hasonlít - szóval végül is jogos a díj... nem? :)


A tíz lány együtt, de utána lehet számolni...


Nos, ő maga a nyertes, gratulálunk neki ezúton is!

Ennyit erről, azt hiszem nem is érdemes tovább ragozni... A Lara mítosz számomra végleg leeresztett, mint egy lyukas ko... lufi. :)

Képek forrása: RTL Klub, Fókusz.
A képeket digizte: Hipra


Az SG mellett külön köszönet az alábbi képekért és pár érdekességért a Hungarian Lara Croft look-a-likes oldalnak:

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok