Hírek

Keresés

Rengeteg, eddig meg nem válaszolt kérdésre kaphatunk válaszokat alábbi cikkükből.

Expedíciók

K: Mik azok az expedíciók?
V: Az expedíciók hozzáadott játékmódokat takarnak. Az Expedíció vagy Felfedező Kártyacsomagokkal módosíthatóak a játék bizonyos elemei az újszerű élmény érdekében. Az új kihívások teljesítésével a játékos további Felfedező kártyákat tud megkaparintani. Kezdetben a következő lehetőségek állnak majd rendelkezésre: fejezet újrajátszása, fejezet újrajátszása Elit módban, Teljesítményalapú Játékmód és Maradék Ellenállás.

K: Az expedíciók elérhetőek lesznek a játék Xbox 360-ra készült kiadásában is?
V: Igen. Minden extra játékmód mind Xbox 360-ra, mind Xbox One-ra elérhető lesz, tartalmi különbség nélkül.

K: Mi a fejezet újrajátszás illetve az elit mód lényege?
V: A fejezet újrajátszásával a történet adott szeleteit vihetjük végig újra. Ezt meghatározott felszereléssel tehetjük meg, ami adott esetben gyengébb, amivel éppen rendelkezünk a játék későbbi szakaszában tartva. Elit módban a már megszerzett eszközök ezekben a korábbi részekben is a birtokunkban lesznek.

K: Lehetséges a játék teljes végigjátszása Elit módban?
V: A fejezet újrajátszások inkább arról szólnak, hogy a játék adott pontjait ismételten meglátogassuk, nem célja, hogy teljes felszereléssel játsszuk ki az egészet.

K: Mi a Maradék Ellenállás?
V: Olyan játékmód, amelyben valamilyen célt kell elérni, elsősorban a közösségi térben. Választhatsz a barátaid vagy a közösség többi tagja által elkészített küldetések közül, de akár saját magad is létrehozhatsz egyet.

Egy ilyen meccs 5 részfeladatból állhat, például kiemelt célpont likvidálása, gyűjtögetés, vadászat, stb. Saját terveidben Lara ruházatát és fegyvereit, egyéb tárgyait magad választhatod ki, illetve akár 5 Felfedező kártyát is hozzáadhatsz. A környezettel kapcsolatban a helyszín, időjárás és napszak lesz meghatározható.

Minél keményebb egy küldetés, annál több kreditpont jár érte. Saját küldetéseid csak akkor kerülhetnek a közösség elé, ha te magad már legyőzted őket. Értelemszerűen a nehézségi fokozatok eléggé változatosak lesznek. Normál szintű részfeladatnak számít például túszok kiszabadítása, míg egy medve leölése már nehéznek minősül. Aki játszott már a Hitman: Absolution Contracts Mode-jával, valószínűleg otthonosan mozog majd itt is.


K: Ha megszereztem egy kártyát, az örökre a birtokomban marad, vagy elhasználódik?
V: Ez a kártyától függ. A kártyák többsége egyszer használatos és addig tart, amíg a játékmód végére érünk. Ha egy Teljesítményalapú játékmód kihívásai túl nehéznek bizonyulnak vagy közben kilép a játékos, ebben az esetben nem veszít kártyát.

Néhány kártya tartós használatra lett tervezve. Ilyen például az olyan, ami ruházatot vagy fegyvert kölcsönöz a játékhoz.

K: Lesznek olyan kártyák, amiket játékon belüli vásárlással vagy a Season Pass beszerzésével lehet megszerezni? Például a Nagy Fej mód elérése a fizetés falán túl rejtőzködik?
V: Az előrendeléshez és DLC-hez járó kártyák a letöltéssel együtt kerülnek a játékba. A Nagy Fej mód nem előrendeléshez tartozó kártya, így van esély, hogy bármelyik kártyacsomagban felbukkanjon.

K: Amikor elkezdem a játékot, szükséges vásárolnom vagy elérnem krediteket ahhoz, hogy kártyákat tudjak használni?
V: Első induláskor minden játékos kap egy kezdő kártyakészletet, így hamar kezdődhet a kísérletezés a játékmódokkal. Hogy ezen felül vásárol-e extra kártyákat, az a játékosra van bízva, viszont soha nem fog előfordulni, hogy kártya vásárlása mellett legyen csak elérhető egy játékmód.

K: Mindenképpen szükségem van kártyákra, hogy Expedíciókat játsszak végig?
V: A fejezet újralátogatása és a teljesítményalapú játékmódok csak akkor lehetségesek, ha az adott játékrészt már egyszer megoldotta a játékos, itt kártyahasználat nélkül játszhatunk. A Maradék Ellenállás módban a küldetés helyszínét és céljait kártyákkal lehet megadni, amik közül sok már a játék kezdetén rendelkezésre fog állni.

K: Hogyan szerezhetek krediteket?
V: Erre több módszer létezik:

   1. Játszd végig az alapjátékot - A kihívások, ereklyék keresése illetve a történetfolyammal való haladás mind kreditjutalommal jár.
   2. Sírkamrák teljesítése - A bennük található logikai feladatok megoldásáért is jár kredit.
   3. Hátizsákok - A Lara Croft and the Temple of Osiris játékban megszokott urnákhoz hasonlóan amikor valamelyik, barátlistádon szereplő személy meghal, alkalmanként egy hátizsákot hagy maga után. Ha a játékban ezeket megtalálod, szintén kredit üti a markod.
   4. Felfedező mód kihívásai - Egy fejezetet újrajátszva vagy akár teljesítményalapú játékmódban felállíthatsz magadnak célokat. Ezek teljesítése jutalmat eredményez olyan értékben, amit a választott kihívás nehézsége indokol.
   5. Pontszerzés - A teljesítményorientált játékosok számára készült játékmódban a sikerességtől függően medált lehet szerezni. A medál fokozatának megfelelően ehhez még kreditjutalom is társul.
   6. Maradék ellenállás - Mind a részfeladatok, mind az egész küldetés teljesítéséért kreditet lehet szerezni.
   7. Más Square Enix játékokkal - Aki Square Enix-tagként regisztrál, más SE játékok során is tud kreditet szerezni. Ilyen például a Hitman, a Life is Strange vagy a Deus Ex.

Ezen kívül más lehetőségek is rendelkezésre fognak állni ahhoz, hogy elegendő kredit birtokában mindenki kipróbálhassa a játékot teljes valójában.

K: Kreditekkel érhetőek el az új ruházatok is?
V: Nem, kreditekkel csak kártyák vásárolhatóak. Az alap játékmenet során megnyíló és a későbbiekben megszerezhető ruhák ilyen módon elválnak.

K: Amikor arról beszéltetek, hogy a játékosok megmérkőzhetnek egymással, valamiféle többjátékos meccsre gondoltatok?
V: A Rise of the Tomb Raiderben nincs többjátékos mód, mégis van rá lehetőség, hogy összemérd ügyességed másokkal:

 1. Pontszerzés - A ranglistát figyelemmel kísérve olyan részleteket is megtudhatsz barátaid játékairól, hogy hány ellenséget végeztek ki, hányszor haltak meg, milyen kártyákat használtak fel. Ha úgy érzed, ennél jobbra vagy képes, igyekezz felülmúlni eredményeiket. Hogy egyenlő eséllyel indulhassatok, némi kreditért cserébe kölcsön kaphatod azokat a kártyákat amiket használtak, ha még nem rendelkezel velük.
 2. Maradék ellenállás - A küldetéseknek szintén van ranglistájuk, és a közösség elé kerülés után egy hét áll rendelkezésre a játékosoknak ahhoz, hogy teljesítsék. Aki egy hét után az első helyen szerepel a rangsorban, kreditet kap, ezután a küldetés eltávolításra kerül.


Season Pass

K: Van különbség a Season Pass csomagok között Xbox 360 és Xbox One tekintetében?
V: Nincsen, teljesen megegyezőek lesznek.

K: Van olyan kiadása a játéknak, amely vásárláskor már tartalmazza a Season Pass-t?
V: Igen, az Xbox Store digitális kiadása tudja ezt nyújtani. Előrendelésért cserébe a Maradék Ellenállás csomagot is ajándékba kapja a játékos.

K: Volt olyan eleme az alapjátéknak, amit kivettetek és a Season Pass csomagba tettetek?
V: Nem. Amint a játék aranylemezre került, a fejlesztőcsapat a Season Pass tartalmára kezdett koncentrálni, többek között egy történetalapú DLC-re és két extra Felfedező Módra.


Kedvcsináló

Copyright

© 2000-2018 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok