Hírek

Keresés

Az E3 után még csak időleges exkluzivitásról volt szó

A júniusi E3-on robbant a bomba, miszerint a Rise of the Tomb Raider exkluzivitást kapott az Xbox-platformokra. Hamarosan kiderült, hogy valójában csak időleges exkluzivitásról van szó, mind a Square Enix, mind pedig Phil Spencer, az Xbox-részleg főnök elmondta, hogy az üzletnek van egy "időtartama".

Később Darrell Gallagher, a Crystal Dynamics fejese úgy nyilatkozott, a Microsoft már az első (új) Tomb Raidertől kezdve nagy potenciált látott a franchise-ban, és az időleges exkluzivitásból mindenki profitálni fog, elvégre magasabb költségvetésből tud majd minőségibb játékot készíteni a stúdió. "Egy olyan nagy partner, mint a Microsoft segíteni fog abban is, hogy a Tomb Raider cím visszakerüljön a legnagyobb játékok közé".

Ezzel párhuzamosan Phil Spencer is egyértelművé tette, hogy az újjáélesztett Tomb Raider-sorozatot az Uncharted ellenfelének tartja, így az exkluzivitás megszerzése számukra logikus, hiszen így az Uncharted 4-nek tudnak kihívót állítani a 2015-ös ünnepi szezonban. Spencer szerint próbáltak a Microsoft belsős stúdiói is hasonló TPS-akciójátékot készíteni, ám egyik sem érte el a szükséges minőségi színvonalat, ezért kerestek külsős partnert.

Tomb Raider csak Xboxra?

Most azonban úgy tűnik, némileg változott a helyzet. Tegnap Aaron Greenberg azt írta Twitteren, hogy a Microsoft Studios adja ki a Rise of the Tomb Raidert, amire pár órával később a Square Enix reagált egy hivatalos közleménnyel.

"Igen, a Microsoft fogja kiadni a Rise of the Tomb Raidert az Xboxra. A Microsoft mindig is nagy potenciált látott a Tomb Raiderben, és a jövőben még több támogatással állnak be a játék mögé, mind a fejlesztést, a marketinget és a disztribúciót is tekintve. Úgy hisszük, ez a helyes irány ahhoz, hogy a Tomb Raider franchise újra a játékipar legjobbjai között legyen."

via iPon.hu

Most ebből mindenki vonja le saját magának a következtetést, hogy ezután  maga a Square Enix kiadja-e később PC-re és PS4-re a játékot vagy sem. - Roli

Friss: a japán kiadó reagált is a játék esetleges Xbox-exkluzivitásával kapcsolatos kérdésekre. "A Rise of The Tomb Raiderrel kapcsolatos megállapodásunk a Microsofttal határidős, de ezekről a részletekről most nem szeretnénk beszélni. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy Xbox One-ra és Xbox 360-ra egy minél jobb játékot segítsünk elkészíteni" - hangzik a Square Enix álláspontja.

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok