Tomb Raider

Keresés

A dán lány című film sztárja, Alicia Vikander csípte meg Hollywood egyik legjobban áhított szerepét. Csütörtökön kapott szárnyra a bejelentés, miszerint Vikander Lara Croftként fog tündökölni az MGM és a GK gondozásában készülő "Tomb Raider" filmben. Roar Uthaug filmrendező is készen áll a közös munkára.

Miközben több színésznő is alkalmasnak bizonyult a szerepre, Daisy Ridley-t is beleértve, a források úgy nyilatkoztak, mindig is Vikander volt az első számú jelölt. A bejelentés elhalasztásának oka nagy valószínűség szerint a forgatókönyv javított kéziratára való várakozás volt.

Az MGM 2013-ban csatlakozott a projekthez, jogot szerezve a Tomb Raider film előremozdításához Graham King-gel karöltve – utóbbi 2011-ben kapott jogosultságot a Tomb Raider márkanévhez a Square Enix-től és a film készítése során produceri teendőket lát el.

Az eredeti Tomb Raider 1996-ban jelent meg a londoni Eidos jóvoltából, amely napjainkban a Square Enix részét képezi. A játékokat több, mint 35 millió példányban értékesítették. A Square Enix 2013-ban dobta piacra az újragondolt változatot, középpontban egy fiatalabb (egészen pontosan 21 éves) Lara Crofttal, aki első kalandjára indul ebben a feszültséggel teli és kidolgozott játékban.

A Paramount jóvoltából már napvilágot látott két korábbi Tomb Raider film, Angelina Jolie főszereplésével: az első 2001-ben, míg a második 2003-ban, és összesen 432 millió dolláros bevételt hoztak a kasszákba világszerte.

A Warner Bros., amely az Eidos 20%-át birtokolta akkoriban, el is indította ezután a Tomb Raider projektjét Dan Lin producerrel karöltve, ám a márkahasználat joga átvándorolt a Square Enix-hez, miután az felvásárolta az Eidost 2009-ben 120 millió dollárért. A Warner 2015 elején került ismét képbe.

Cassidy Lange felügyeli a munkálatokat az MGM részéről, míg Drew Crevello képviseli a Warner-t, Denis O’Sullivan pedig a GK Films nevében jár majd el.

Vikander A dán lányban nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert és az Ex Machina-ban nyújtott teljesítménye is a figyelem középpontjába helyezte. Legközelebb a Jason Bourne-sorozat legújabb darabjában és A fény az óceán felett című műben láthatjuk viszont őt.

Forrás: Variety

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok