Hírek

Keresés

Az Oscar-díjas színésznő, Alicia Vikander magára ölti a reboot-széria 21 éves Lara Croftjának jellegzetes trikóját, és világkörüli kalandra invitálja a közönséget a 2018 márciusában érkező videojáték ihlette filmben.
Ismerkedj meg az első hivatalos képekkel és a történettel!

Alicia Vikander karrierjében áttörést hozott 2015, amikor az "Ex Machina"-ban láthattuk egy rejtélyes (és végül bosszúálló) robot szerepében, illetve odaadó feleségként és művészként a "Dán lány"-ban. Utóbbi szerepéért nyerte el az Akadémia kitüntetését, és előre vetíthetett volna egy egész karriert a dráma műfajában. Ezzel szemben Vikander az akció-hősnők útjára lépett: magára öltötte Lara Croft trikóját és zsebes nadrágját a Tomb Raider kedvéért.

A következő képek első ízben nyújtanak bepillantást a videojáték fronton befutott, majd az Angelina Jolie főszereplésével készült két film utódjaként készülő Tomb Raider moziba. Az új Larához új háttértörténet is tartozik, így kalandozásainak célja is újszerűnek mondható: hét évvel apja eltűnése után a 21 éves Lara elutasítja a globális üzleti világ hívását és biciklis futárként keresi kenyerét Londonban, hogy főiskolai tanulmányait finanszírozni tudja. Végül kíváncsisága úrrá lesz rajta, és apja eltűnését kezdi kutatni, ezért elutazik utolsó ismert tartózkodási helyére: egy Japán partjaihoz közeli szigeten található ásatásra.

Ahogyan a hivatalos tartalomból megtudjuk, "Hirtelen embert próbáló akadályok állják Lara útját, aki - noha mindössze éles eszével, vak hittel és eredendő makacsságával vág neki a küzdelemnek - megtanul túllépni korlátain, ahogy halad az ismeretlen felé. Ha túléli a veszélyes kalandot, megtapasztalja képességeit, méltóvá válhat a sírrabló névre.

- Amikor felkértek a szerepre, azonnal izgatott lettem. Lara Croft egy valóban felejthetetlen karakter. - nyilatkozta Vikander a Vanity Fair-nek e-mail üzenetben. - Azt hiszem, az emberek képesek azonosulni vele számtalan különböző ok miatt, ám számomra kifejezetten példaértékű a mai fiatal lányoknak. Igyekszik törni az utat a boldogulása érdekében és összekötni múltját a jövőjével. Erősségei is kiemelik őt az átlagból: erős, okos, sebezhető ám talpraesett! Merőben különbözik az általam megszemélyesített eddigi karakterektől. Szórakoztató kihívás a fejébe képzelni magam és a fizikai rátermettség megszerzése is olyan eleme a projektnek, ami teljesen lázba hozott.

Graham King, A tégla Oscar-díjas producere hozzátette: - Alicia Vikander alakítása elmélyíti és még érzékenyebbé teszi az általa játszott karaktert, ami legalább olyan fontos, mint Lara Croft ereje, elszántsága és fizikuma. A film Lara útjáról szól a kezdetektől az első megpróbáltatásokig, amik végül valódi sírrablóvá teszik őt. Összetett jellem, sok fontos részlettel, amelyeket Alicia sikerrel ötvöz a szerepben.

Fordította: Zsuzsi, forrás: Vanity Fair

Galéria:

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok