Hírek
images/slide/az_uj_tomb_raider_film.jpg

Keresés

Square EnixA Tomb Raider-ből egy hónap alatt 3.4 millió fogyott, ami a legtöbb esetben sikernek számítana, amire lehet építeni, ám a Square Enix valahol 5-6 millió eladott példány között kalkulált legalább. A játék négy év fejlesztés munkája, és Metacriticen átlag 86%-ot ért el, így jogosan remélte a kiadó az 5-6 milliós eladást.

A Hitman: Absolutionről először 2007 év végén hullt le a lepel, tehát legalább egy 5 éves ciklus végét jelentette a tavalyi megjelenés. A kiadó szerette volna elérni vele a 4.5-5 milliós határt, ám eddig - 4 hónap alatt - "csak" 3.6 milliót sikerült összehozni. A játék átlag 80%-on áll Metacriticen.

A Sleeping Dogs új IP, vagyis teljesen új játék, amitől egy átlagos startot remélt a kiadó, valahol 2-2,5 millió eladott példány magasságában. A játék fejlesztése 2008-ban kezdődött meg, gyakorlatilag rögtön azután, hogy a United Front Games megalakult. Először új IP-ként dolgoztak rajta, de később True Crime: Hong Kongként lett bejelentve 2009-ben. A soká húzódó fejlesztés, és a magas költségek miatt az Activision Blizzard 2011 év elején kaszálta a játékot, amit végül augusztusban a Square Enix megvett, és rá egy évre Sleeping Dogs néven adott ki. A program végül 1.75 millióra volt képes, míg Metacriticen átlag 81%-ot hozott.

A Square Enixnél - talán pont a magas fejlesztési költségek miatt - sűrűsödnek a fekete felhők, lemondott az elnök, és a gazdasági év végén egy jó 100 millió eurós veszteséget fognak realizálni előreláthatóan, miközben zajlik a cég átformálása, rekonstruckiója.

via theSOURCE

Copyright

© 2000-2017 TombRaider.hu

© Lara Croft and Tomb Raider are trademarks or registered trademarks of Square Enix Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portálok